Andreea, a fost în America de două ori la rând pe parcursul anilor de licenţă. Fiecare dintre cele două experienţe trăite acolo au fost una mai bună decât cealaltă. Asta le zice tuturor când o întreabă, de ce? Pentru că în câteva luni în S.U.A., trăirile ei interioare au fost duse la maximum, iar limitele de orice fel i-au fost depășite. 

,,Știu că mulți din cei ce veți citi acest articol sunteți doritori să transformați în realitate visul american vara viitoare sau să vă creaţi o părere de ansamblu asupra acestui program. Așa că mi-am propus să fiu sinceră și să vă zic solemn că merită orice, ca să trăiți ceea ce, pun pariu, că nu vi s-a mai întâmplat.”15571376_996490713789751_883084206_n

Încă din momentul când s-a înscris în program avea emoții și nu știa sigur cum va fi necunoscutul: interviuri, acte, viză, drumuri încoace și-ncolo, rezolvă și cu facultatea, până în momentul când a ajuns și a văzut pe geamul micuț al avionului, pământul american!

Prima vară a ales să mergă pe Coasta de Est, în orașul Philadelphia. Locul unde a fost proclamată Independența S.U.A. și un loc plin de istorie și mândrie a cetățenilor ei. Totodată, aici a avut ocazia să își celebreze cea de-a 21-a aniversare, chiar pe 4 iulie!

,,Nu ai cum să nu observi diferențele majore, nu ai cum să nu recunoști ceva ce numai în filme ai văzut: modul cum îți vorbesc și te întâmpină oamenii, cum arată clădirile, cum e amenajat totul, cum arată acele cartiere de lux, mâncarea, magazinele, ce să mai… ești în filmul tău American. Și culmea, chiar e filmul tău, ești și regizor, dar și actor. Încă din momentul în care ți-ai ales locația și job-ul, ai făcut o decizie și așa îți va decurge povestea.”

A lucrat casier la o cafenea dintr-un acvariu foarte mare – Adventure Aquarium Camden NJ. A locuit într-un cartier din orașul Camden, într-o casă 12 studenți, șapte români și cinci turci. Toți lucrau în aceeași locație, ceea ce a fost foarte bine, pentru că la finalul zilei erau împreună acasă. Povestește că erau ca o mare familie, unde toți eram cu bucurie în suflet, liberi, plini de viață și cu chef de distracție. 

A doua vară a decis să mergă în capitală, chiar în Washington DC unde a lucrat salvamar la piscină pentru compania Premier Pool Management. Acest job i-a plăcut foarte mult, căci iubește să înoate şi să stea la soare. Bineînţes că jobul de salvamar i-a adus şi responsabilităţi ceva mai mari faţă de primul job.

,,Ambele dăţi am plecat cu bani împrumutaţi din bancă şi am reuşit să îi returnez de fiecare dată şi mi-au rămas şi de călătorii. Ce-i drept nu am putut să vizitez tot ce mi-aş fi dorit, sau sa-mi cumpăr fel de fel de suveniruri. În schimb m-am bucurat pe deplin în fiecare zi, chiar dacă uneori o duceam mai greu financiar, ori duceam dorul de casă, important e să te bucuri de ce ai.”

Pentru studenți, tânăra are un singur sfat: lăsați nedumeririle și alegeți să mergeți în America, timpul le rezolvă pe toate, înarmați-vă cu o doză de ambiție, energie și entuziasm și veți avea parte de schimbare și evoluție. America îți va zgudui mintea și sufletul, într-un sens care vrei tu să fie!