Prima mea poveste americană (deoarece am fost de două ori), pornește la o cafea împreună cu trei colegi pe care îi cunoscusem cu o lună în urmă. Unul dintre noi a adus în discuție “America și programul Work and Travel” și toți am căzut de comun acord că o să ne petrecem vara pe o plajă în S.U.A! Ne-am ridicat de la masă, am plecat la agenție, ne-am anunțat părinții în drum spre agenție că vom participa la programul Work and Travel și de atunci până la momentul când am plecat totul s-a petrecut foarte repede.

Am luat interviul la ambasadă și deja “visul american” părea tot mai aproape. Am avut experienta primului zbor cu avionul fiind și prima dată când călătoream în altă țară. Am fost întâmpinat de niște angajatori foarte deschiși, înțelegători și foarte prietenoși.
Am avut două job-uri (cook și pool security)
dar asta nu m-a împiedicat să vizitez cât mai multe, ba dimpotrivă, asta m-a ajutat să-mi susțin financiar experiențele.
Niagara, Washington, Philadelphia și New York au fost câteva dintre locațiile pe care am ales să le vizitez și care au făcut ca acea vară să fie CEA MAI TARE VARĂ DIN STUDENȚIE!

Participarea la programul Work and Travel a fost o decizie minunată și datorită acestui program am văzut o altă lume, o lume sigură, organizată și bine pusă la punct.
Am venit alt om de acolo și recomand tuturor studenților această experiență care se termină numai cu câștiguri.

“The world is a book and those who do not travel read only one page.”