Când eram mică mereu visam să plec din țară. Filmele de la Hollywood și diversele reviste pe care le citeam prezentau o lume atât de largă și de variată, încât aproape că simțeam că orașul natal nu mai are ce să îmi ofere. Având în vedere aceste aspecte, nu a venit ca o surpriză pentru nimeni faptul că de abia așteptam să termin liceul ca să pot să-mi iau rucsacul în spate și să pornesc în explorare.6218962E-5E6D-485E-8B3A-47BD9B7D3D91

 

Așadar, deja din clasa a 11a știam cu siguranță că voi urma o facultate în UK. Țin minte și acum dimineața rece de septembrie în care am ajuns în aeroport, eu singură și o valiză. Eram speriată, mi-era deja dor de casă, dar în același timp mă simțeam plină de adrenalină: the adventure was about to begin! Aveam atât de multe întrebări în minte, nu eram sigură dacă sunt capabilă să înțeleg engleza celor de acolo, dacă îmi voi face prieteni, și cel mai important… dacă o să mă descurc să ajung singură de la aeroport la cazare.

 

Acum, după patru ani, pot să spun cu siguranță că decizia de a pleca în străinătate a fost una dintre cele mai bune hotărâri pe care le-am luat vreodată. Încrederea în mine pe care am dobândit-o și lejeritatea cu care am învățat să abordez contexte și persoane noi sunt atuuri pe care sunt sigură că nu mi le-aș fi însușit fara să fi facut acest pas. Mi-am făcut prieteni din toate colțurile lumii, de la China la Australia la Italia, am avut diverse job-uri șii am vizitat locuri în care nici nu mă visam în copilăria mea.

 

Oportunitatea de a pleca cu programul Work & Travel în America reprezintă în același fel  o ocazie unică de învățare și dezvoltare personală. Este mereu important să îți aduci aminte că oricât ți-ar fi de frica sa faci acest pas, nu ești singur în această călătorie. Echipa de la Acord te va susține pe parcursul întregului proces, iar o dată ajuns în Statele Unite cu siguranță vei uita cât se poate de repede de toate grjile pe care ți le făceai înainte să te urci în avion. Citind numeroasele testimoniale de pe site și vorbind cu foști participanți îți vei da seama imediat seama că avantajele participării la un asemenea program depășesc cu mult orice teamă pe care ai putea să o ai.