Bună! Eu sunt Andreea – unul dintree miile de studenți care au acceptat provocarea Work and Travel. Sunt persoana căreia nu îi place să stea prea mult într-un singur loc și care tinde mereu să iasă din zona de comfort.

Programul American Summer a fost oportunitatea perfectă de a scăpa de monotonie și de a experimenta sentimentul de ,,nou” – locuri noi, oameni noi și noi comportamente.

Plecarea în SUA a fost simplă și mult așteptată. Nu am avut îndoieli și nu m-a speriat gândul că voi fi departe de casă. Dimpotrivă, am văzut aceasta șansă ca pe o provocare unică, realizabilă doar atât timp cât sunt studentă. Am știut din prima clipă că SUA este ceea ce caut. Și, am avut dreptate să afirm că voi reveni cu amintiri cât pentru câțiva ani înainte.

Îmi voi aminti mereu cu drag de vara anului 2021: goana prin aeroporturi, călătoriile și oamenii care mi-au făcut șederea în State mai frumoasă. Îmi voi aminti de cele două job-uri la care mă duceam cu energie și dispoziție bună. Mai mult, acolo eram mereu înconjurată de prieteni și de persoane de la care am avut ce învăța. La fel, îmi voi aminti și de zilele de vară când petreceam timp cu prietenii făcuți acolo și de serile interculturale pe care le-am organizat alături de colegii de muncă. Toate acestea au contribuit frumos la dezvoltarea personalității mele și la modul meu de a vedea lumea.

Am învățat să fiu mai responsabilă, mai sigură pe sine, am învățat să mă iubesc exact așa cum sunt. Experiența în State mi-a demonstrat că dacă vrei ceva cu adevărat, nu te poate opri nimeni. Poți deveni mereu cea mai bună versiune a ta.

Programul mi-a oferit multe, deci am să dau și eu înapoi ceva. Vreau să ajut studenții să-și găsească curajul necesar și să accepte această provocare. Eu am reușit, vei reuși și tu!