Şcoala de limba Germană Deutsch Institut Worldwide cu sediul în Frankfurt este cea mai populară şcoală de limba germană din Europa. Fondată în 1970 într-o mică suburbie de lîngă Frankfurt, a reuşit în 40 de ani să devină cel mai mare şi mai respectat prestator de servicii în domeniul instruirii limbii germane, ca limbă străină. În anii 2006, 2007  şi 2009 şcoala a obţinut premiul LTM Star Award – cel mai rîvnit pemiu din acest domeniu. Şcoala dispune de centre în Berlin, Frankfurt, Hamburg şi Munich. Cursurile sunt destinate pentru toate grupurile de vîrstă: copii, adolescenţi şi adulţi care doresc să studieze germana ţn ţara ei de origine. Adulţii care participă la program vor alege între Cursul Standard, Intensiv şi Premium, respectiv cu 20, 24 şi 28 lecţii pe săptămînă. Lecţiile au loc anul împrejur, cu începerea în fiecare zi de luni. Ele cuprind module variate şi flexibile, adaptate pe nivele şi cu intensitate de studii diferită în funcţie de nivelul de cunoaştere a limbii germane de către student.

Berlin este capitala Germaniei şi este cel mai mare oraş din ţară. Fiind un centru politic şi cultural, Berlinul se încadreză în clasa celor mai importante şi vibrante oraşe europene. Nu doar obiectivele turistice uimitoare, arhitectura nouă şi palatele maiestoase alcătuiesc privelişti cu care impresionează Berlinul – ci şi istoria oraşului, care nu ar fi putut fi mai dramatică de atît. Oamenii vizitează Berlinul îndeosebi pentru fascinaţia dată de reînvierea acestui oraş, atît de mult timp fiind un paria din cauza infamului sau zid-ului care l-a împărţit în două după cel de-al Doilea Război Mondial, în perioada sa întunecată. Mai este o porţiune din zid expusă acum, iar oraşul îşi recîştigă reputaţia drept centru al distracţiei şi al lipsei de griji, simbolul a tot ceea ce este bun şi măreţ în cultura germană.berlin-8

Filiala DID din Berlin are sediu nu departe de Staţia Centrală, care în sine este un obiectiv turistic foarte atractiv şi popular. Şcoala este dotată cu clase spaţioase, în care îşi fac studiile nu mai mult de 12 elevi din diferite ţări ale lumii. Cursurile sunt disponibile anul împrejur, începînd cu fiecare zi de luni cu o testare, în conformitate cu rezultatele căreia elevii sunt plasaţi în clase conform nivelului de cunoaştere a limbii.  Sunt cîteva nivele de studiere:

– Srandard Courses – 20 de ore pe săptămînă; – Intensive Courses – 24 de ore pe săptămînă; – Premium Courses -28 de ore pe săptămînă; – University Placement, Internship, Teacher Training. După plasare în clase are loc o şedinţă de orientare, unde studenţii fac cunoştinţă cu organizarea  şcolii, orarul lecţiilor şi profesorii.

Menţiuni: Şcoala dispune de manuale  şi materiale didactice, care pot fi închiriate sau achiziţionate, de asemenea de o bibliotecă bogată cu literatură în limba germană. La dispoziţia studenţilor sunt puse centrele multimedia, acces  wireless la Internet, interactiv whiteboards, deasemenea excursii, activităţi sportive şi sociale la preţuri preferenţiale. Studenţii pot alege diferite forme de cazare ca familia gazdă, cămin studenţesc, apartament sau hotel. Perioada minimă de cazare este de 1-2 săptămîni.

A-Romantic-Route-through-Bavaria-3Munich este unul din cele mai prospere şi scumpe oraşe din Europa. Capitala land-ului Bavaria a fost fondată în anul 1158 de către Henri Leul pe urmele unei mai vechi aşezări locuită în antichitate de gali. Astăzi este al treilea oraş ca mărime din Germania, un important centru economic şi politic al ţării şi nu în ultimul rînd o atracţie majoră pentru vizitatorii de toate vîrstele şi din toate categoriile sociale. Unul dintre locurile cele mai încărcate de istorie este piaţa Marienplatz care este dominată de clădirea neo-gotică a Primăriei. Alături de construcţiile şi monumentele vechi îşi fac apariţia restaurante elegante, magazine de suveniruri şi cafenele amenajate cu mult bun gust. Printre obiectivele pe care nu trebuie să le omiţi sub nici un pretext se numără şi Palatului Nymphenburg care a funcţionat ca reşedinţa de vară a monarhilor bavarezi. Un alt lăcaş de cult interesant din Munchen este biserica Frauenkirche de a cărei constucţie aminteşte şi o legendă locală. Aceasta a funcţionat ca şi catedrala cardinalului Ratzinger, devenit între timp Papa Beenedict al XVI-lea.  La doar o oră şi jumatate departare de Munchen se află castelul plin de faimă – Neuschwanstein şi orăşelul Fussen. Octoberfest este unul dintre evenimentele cele mai renumite din oraş şi cel mai mare tîrg din lume, cu aproximativ 6 milioane de oameni care participă în fiecare an. Festivalul durează două săptămîni, începe la sfîrşitul lunii septembrie şi se termină la începutul lui octombrie.

Filiala DID din Munich este localizată în centrul istoric al oraşului. Înconjurată de muzee şi monumente arhitecturale, aşa ca Frauenkirche and City Hall, Hofbauhaus Brewery şi altele, şcoala a fost recent renovată şi îşi aşteaptă elevii. Cursurile încep în fiecare zi de luni a săptăminii cu o testare, după care studenţii sunt plasaţi în grupe conform nivelului de cunoaştere a limbii. Orarul de lucru este organizat ca şi în celelalte filiale DID. Şcoala dispune de un vast program de activităţi culturale, astfel studenţii vor fi ajutaţi să descopere oraşul şi împrejurimile sale, să viziteze cele mai atractive locaţii, precum oraşul de baştină a lui Wolfgang A. Mozart sau castelul  Neuschwanstein.

In conformitate cu preferinţele personale, studenţii pot alege modelul de cazare pentru perioada cursului. Cei care preferă cazarea în familie autentică, practicînd limba germană şi în afara orelor de curs, vor opta pentru familia gazdă, cu mic dejun inclus sau mic dejun şi cină inclusă. Dacă studentul preferă să locuiască singur, atunci poate alege între cazarea în apartament sau la hotel. Şcoala vă aşteaptă!

Cursurile de limba Germană au loc anul împrejur cu începere în fiecare zi de luni a fiecărei aptămîini.

 Pentru a afla mai multe detalii despre cursurile de limba Germană peste hotarele ţării, adresaţi-vă la oficiul Acord Plus, situat pe strada Bănulescu Bodoni 4.