acord (47 of 72)Aşa e atunci când lucrezi şi te distrezi în acelaşi timp. Exact asta o fac şi studenţii care vin să lucreze cu programul Work & Travel pe timp de vară: muncesc, călătoresc şi descoperă America în toată splendoarea ei.

În acest episod, American Summer a ajuns în Bethany Beach, un orăşel situat la câţiva kilometri distanţă de Ocean City. Aici ne-a aşteptat cu multă nerăbdare studenta noastră, Cristina Bîrlădeanu.

Am găsit-o acasă, cu masa pusă, multe baloane şi foarte multe emoţii pozitive! După ce am făcut o excursie prin casa confortabilă în care locuieşte, am trecut şi pe la job-ul ei de vară. Cristina face parte din echipa de angajaţi ai localului Blue Crab. Când am ajuns la restaurant, am avut strania impresie de parcă am ajuns în Chişinău!

Aici lucrează zeci de studenţi din Moldova, şi asta pentru că ai noştri sunt harnici, responsabili şi de încredere. Lucru confirmat şi lăudat şi de patronul Blue Crab.

Cristina s-a bucurat să aibă azi day off. Noi am profitat de ocazia, am “furat-o” şi ne-am plimbat prin oraş.

Spre deosebire de OC, Bethany Beach este mult mai mic şi liniştit, iar turiştii care aleg plaja din această zonă sunt în majoritate familii. Apropo, am avut norocul să cunoaştem o groază de oameni frumoşi şi tare curioşi să afle de unde venim, ce filmăm aici, dacă ne place în America şi care au menţionat de câteva ori cât de dulce şi interesant este accentul nostru în limba engleză! This is so cute!!

Studenţii noştri au format o adevărată familie, se ajută şi au încredere unul în celălalt – lucru care spune multe despre talentul nostru de a rămâne uniţi, chiar dacă un ocean ne desparte de casă, de ţară.