W18A0567

Newport este oraşul renumit pentru reşedinţele de vară ale milionarilor ce trăiesc pe Coasta de Est a Americii şi pentru că este o oază de relaxare pentru celebrităţi, inclusiv pentru preşedinţii Statelor Unite ale Americii. Nu în zadar, în 1953 preşedintele J. F. Kennedy a ales să se căsătorească cu Jacqueline aici.

Aici l-am cunoscut pe Mihai Petică, un tânăr descurcăreț și ambițios de 20 de ani, care este student la Academia de Studii Economice din Moldova.

Eroul nostru lucrează la restaurantului hotelului Forty 1° North, din orașul Newport. Job-ul său de vară este ajutor de chelner. Un lucru simplu la prima vedere, dar care presupune multă responsabilitate și atenție la detalii.

Decizia de a veni în America nu s-a lăsat mult așteptată, Mihai fiind cel care a zis “Da, hai să pornim în USA!” deodată.

Pe lângă faptul că a acumulat o experiență de viață incredibilă, eroul nostru și-a câștigat independența financiară, și-a îmbunătățit nivelul limbii engleze și a cunoscut o grămadă de oameni interesanți din întreaga lume.

Mihai a hotărât să “guste” din faimosul vis american alături de prietenul și tovarășul său de aventură americană, Sergiu Hasan – colegul său de la hotelul în care lucrează.

Mihai Petică a reușit să ne arate doar în câteva ore cele mai impresionante locuri din orăşel, asta pentru că îl cunoaște deja ca-n palmă.

Ne-am alintat privirile cu iahturi, case luxoase și peisaje “wow”, ca după asta să tragem o fugă până la supermarket, să cărăm câteva kilograme de ingrediente şi să pregătim împreună cu băieţii o cină ca acasă.