AMERICAN SUMMER – DAY THIRTEEN - NEW YORK CITY, #EUGENIA #CRISTINA #WORK AN TRAVEL #ACORD TRAVEL (2)Doamnelor şi domnilor, American Summer a ajuns în New York City!

Cea mai faimoasă metropolă din lume ne-a aşteptat dis-de-dimineaţă. Un pic agitată, cu emoţii şi multe planuri, metropola ne-a cucerit din prima.

Odată ce ajungi în New York pentru prima oară, duci o luptă cu propria imaginaţie, încerci să te convingi că totul este pe bune şi nu sunt doar câteva scene rupte dintr-un film.

Aici am făcut cunoştinţă cu Cristina Dobrovolschi, una dintre eroinele acestui episod, alături de care am trăit o zi din aventura sa americană. Cristina are 21 de ani și este studentă la Universitatea de Stat a Moldovei. Aceasta și-a ales un job de vară în orașul Ocean City, unde lucrează în calitate de housekeeper într-un hotel.

La început a fost decizia. Protagonista noastră a zis într-o bună zi: “American, I’m coming!”. Zis și făcut. Iar vara a prins-o la un ocean distanță de casă – America – locul care i-a schimbat modul de a vedea viața la 180 de grade.

Împreună am hotărât să facem cunoştinţă cu NYC de la înălţime. Zis şi făcut. La intersecţia dintre 5th Avenue şi 34 Street ne făceam selfie-uri cu Empire State Building în background, clădire în care am urcat cu sufletul la gură.

Priveliştea de la etajul 86 nu se compară cu nimic altceva ce am văzut până acum.

De sus, orașul pare altfel. Puternic. Agitat. Impunător. Zgârie-norii ne-au mângâiat privirile și am simțit vibrația New Yorkului.