acord (61 of 85)Drumul spre Virginia Beach a fost mai mult peste şi sub Oceanul Atlantic.

Pentru a ajunge la staţiunea litorală, am parcurs 37 de kilometri de privelişti incredibile, pe podul şi prin tunelele Chesapeake Bay Bridge-Tunnel. Tunelul subacvatic, parte a podului, are două mile lungime, iar construcţia lui a fost o provocare pentru abilităţile inginerilor şi constructorilor americani.

Datorită acestui pod este scurtată semnificativ distanţa dintre continet şi peninsula Del-Mar-Va. A fost pentru prima oară când am condus maşina sub apele Oceanului!

În Virginia Beach, din 10 în 10 minute, cerul este străpuns de câte un avion militar, care face zborurile de antrenament. Spre deosebire de noi, localnicii sunt deja obişnuiţi cu sunetul asurzitor al acestor păsări imense din metal.

Dumitriţa Răilean, studenta noastră din Virginia Beach, ne-a întâlnit călduros împreună cu colegii ei de cameră din Franţa şi Madagascar! Sub razele frumosului soare, am pornit să vedem locul de muncă al eroinei noastre.

Dumitriţa este chelneriţă la un restaurant seafood de pe boardwalk-ul din Virginia Beach. Am fost tare mândri să auzim numai cuvinte de laudă despre Dumitriţa, directorul localului fiind foarte mulţumit de modul în care ea îşi face job-ul. Ne-am răcorit cu un orange juice şi ne-am pornit prin oraş.

De fapt, am descoperit un oraş incredibil de diferit de celelalte destinaţii pe care le-am vizitat până acum.Virginia Beach are un alt ritm, are un alt miros şi o altă culoare.

Turiştii se integrează atât de bine în peisajul oraşului, încât fiecare se poate simţi ca acasă.