Orice persoană care a lucrat în mod oficial pe teritoriul SUA trebuie să depună o declaraţie fiscală pentru perioada respectivă de muncă. Pentru ca persoanele înscrise la Programul American Summer Work and Travel să cunoască toate detaliile despre tax refund, am stabilit câteva reguli importante pe care este necesar să le cunoască. Aceste condiţii îl vor ajuta să aibă grijă de toate actele şi la reîntoarcere să obţină tax refund fără greutăţi:

-Înţeleg că deţinătorii de viza J1 achită impozite statutului American pentru perioada care locuiesc şi lucrează în SUA.

Sunt de acord să achit doar taxele menţionate în tabelul de mai jos şi voi coordona cu angajatorul să nu reţină alte tipuri de taxe din salariul ce îl voi primi :

Taxe care trebuie să le plăteşti                      Taxe care NU trebuie să le plăteşti
Federal Income Tax Social Security
State Income Tax Medicare
Local Income Tax Federal Unemployment

Înţeleg că pot recupera majoritatea taxelor ce le voi achita în SUA;

Înţeleg că pentru recuperarea taxelor trebuie la întoarcerea în România să depun o cerere însoţită de actele de mai jos la unul din oficiileACORD TRAVEL:

• Formularele W2 sau ultimele paystub-uri (cec-uri) din partea tuturor angajatorilor (copie);

•Copie  Social Security;

•Copie paşaportul internaţional;

•Copie viza de intrare în SUA;

•Copie DS-2019 sau orice alt document care să ateste că ai lucrat în SUA;

•Copie prima şi ultima pagină din cardul I-94 (înainte de a pleca din SUA, să faci copie la această forma; foarte importantă pentru recuperarea taxelor FICA, dacă ţi s-au reţinut aceste taxe);

Sunt de acord să aplic la returnarea taxelor prin intermediul ACORD TRAVEL. Înţeleg că trebuie să pun la dispoziţie toate actele şi informaţia cerută deACORD TRAVEL ca să mi se returneze taxele.