Orice călătorie are un început și un sfârșit. Am crescut cu gândul că voi ajunge în America și îmi voi trai viața aidoma celor văzute în desene animate, seriale adolescentine, asemenea celor citite în cărți. Aventura mea a luat răgaz de la un vis care scăpara când vedeam, auzeam și citeam despre America. Treptat m-am aprins. Odată ce am aflat despre programul WORK AND TRAVEL, nu am putut sa dau înapoi. Mi-am dorit sa pășesc pe pământul american, sa trăiesc ca un cetățean american, să vorbesc engleza și să mă îndrăgostesc de tot ce conținea în esența și natura sa conceptul de UNITED STATES OF AMERICA. Ce început de călătorie promițător, nu-i așa?
Odată ce am ajuns acolo, au fost multe provocări, fiindu-mi greu pentru o perioada să mă adaptez. Singura fata la părinți într-un stat străin, pe un continent necunoscut, cu o limbă străină la auz și vorbit, cu un job neștiut, toate acestea la început mi se păreau TRAGEDIE, CATASTROFA, FINITA LA COMEDIA, STOP, CAPUT, THE END OF THE ADVENTURE. Cred ca ați înțeles ca sunt o DRAMA Queen cu acte în regulă. Ce am făcut? Am oferit timpului mai mult timp. Am luat-o încet și am început sa conștientizez realitatea. Într-un final, am reușit sa am 6 joburi, sa ma distrez cu prietenii noi, sa interacționez cu cei mai sociabili și zâmbăreți oameni de pe planetă, sa ma îndrăgostesc în natura și locurile din America. Am vizitat Chicago, cel de-al 3 oraș după mărime din SUA, am gustat unica pizza în lume gătită în stilul Chicago, am văzut muzee cum numai la Discovery și documentare poți vedea, m-am ridicat la etajul 103 și am avut o experienta nemaipomenita în orașul ,,Umerilor Mari”. Am mâncat muuuult, adică junk food la greu, fiind specificul acestui stat. Am crezut în mine ca voi reuși și am trăit aceasta călătorie în stilul meu. Am reușit sa am cea mai memorabila și cea mai plăcută vară din viața mea.
Pentru mine, vara 2023, a rămas impregnata în memorie, căci e momentul când m-am maturizat, mi-am câștigat independenta, când am înțeles ce înseamnă să îmi iau zborul de ACASĂ și sa simt libertatea, încercările vieții pe piele. În această vara am fost GOSSIP Girl – English edition, am fost Best Server in the town, am adăugat kg de extazuri gastronomice, am dansat și cântat, am înțeles pentru ce merita sa bag vrăjeală(tips tips tips tips tips), am râs pana la sughițat și am plâns când am părăsit a doua casă-America.

Călătoria mea nu are final, căci la vara anului 2024 plec din nou în America. Totul abia începe.
Ține minte: Cine nu risca, nu bea șampanie și nu aruncă cu dolari la maneliști. Cine nu riscă și nu e curajos, nu ajunge în America. Ce mai aștepți? Acum e șansa ta. Aplică la programul work and travel. Eu și echipa Acord Travel îți vom fi aproape și te vom susține.