De ceva timp tot auzeam o zicală din ce în ce mai des: “trăiește azi ca și cum ziua de mâine nu ar mai fi”. Înțelegeam sensul acestei expresii, dar cu siguranța nu o știam cum se simte până nu am dat de programul Work&Travel.

De el deja știam ceva, vag ce-i drept, de la un prieten care fusese cu ani în urmă, dar nu îl luasem în serios și ziceam că eu nu am ce căuta acolo. Cu toate astea, într-o zi am fost sunat de nicăieri legat de acest program. Nu știam pe moment dacă eu chiar aș vrea să plec, așa că am zis că o să mă mai gândesc. O săptămână întreagă de la acel apel nu am putut să mă concentrez la facultate și tot visam in continuu: “oare cum ar fi să plec și eu…?”

Până la urmă am luat decizia să mă prezint la biroul Acord Travel și să mă înscriu în program, fără să îmi pese dacă am bani sau dacă părinții sunt de acord. Și spre surprinderea mea, nu numai că m-au ajutat cu înscrierea, ba chiar mă încurajau să mă duc și să îmi trăiesc viața. Și așa, după 5 luni de așteptare, și mai bine de 30 de ore pe drumuri, am aterizat în Washington DC. Wow! Am auzit de primiri călduroase, dar la acel val de căldura pe care l-am simțit din plin când am pășit pe ușile aeroportului nu mă așteptam. Parcă toată America se pregătise să îmi spună:”Vara a venit! Te așteaptă cu experiențe la care doar ai visat! Loc în bagaj pentru griji nu ai mai avut, așa că pune și trăiește”.

Nu am crezut că într-o vară o să pot călători atât de mult, că pot de unul singur să cuceresc la propriu culmile New York-ului, că o să trăiesc la propriu un vis american. Și acuma țin minte reacția unei colege care abia ajunsese în State: “parcă am intrat într-o simulare”, dar ceea ce nu știam noi încă, era faptul că acea “simulare” avea să devină o experiență de viață, o obsesie și cel mai mare viciu.

Așa că dacă vrei și tu să trăiești ca și cum ziua de mâine nu ar mai fi, zic să ne faci o vizită și să mergem împreună în SUA!

Alexandru Asofiei – Manager ACORD Travel